Dirk Vandeweghe

Klinisch Psycholoog

Ik organiseer ook verdiepingsreizen voor kleine groepen. Tijdens deze reizen neem ik mensen mee naar een plek die ik eerst voor mezelf heb gevonden. Eenvoudige plekken. Plaatsen die mij geraakt en ontroerd hebben. Waar ik zelf ben blijven hangen. Ik neem mensen als het ware mee naar een ‘andere wereld’, om te bewijzen dat je nog steeds kunt kiezen om te veranderen. In tragere zin dan. In eenvoudige zin. In kameraadschappelijkheid, vriendelijkheid, samenwerking, samenleving en solidariteit.

 

Ik probeer mensen (opnieuw) voeling te geven met de aarde, 'ge-aard' te maken, hun 'eigen-aardigheid' te doen vinden. De simpele dingen van het leven (opnieuw) te leren smaken en erdoor geraakt worden. 

 

Het samenleven zélf in deze oases van rust en creativiteit is op zich helend. Ik wil  mensen het vertrouwen en de veiligheid van een kleine gemeenschap geven en ze leren opnieuw hun eigen kracht ontdekken, dingen uitproberen. Zelf  ben ik op de achtergrond aanwezig. Als het nodig is, ben ik er wel! 

 

Het zou een synthesemoment moeten worden. Een tussentijdse synthese van hoe jouw leven tot nu is geëvolueerd en wat jij van de toekomst verwacht. Het is een bezinning, een 'blijkbaar stilstaan' om beter vooruit te gaan, zonder duwen of trekken.

 

Ik ben  lang op zoek gegaan naar geschikte en exclusieve locaties. Authentieke plaatsen dicht en bij de natuur. Omdat warmte een centraal begrip is in mijn project heb ik gekozen voor plaatsen waar de zon en de vrijmoedigheid bijna altijd trouw en permanent van de partij zijn. De locaties situeren zich in de Franse Provence en in Portugal.


De domeinen zijn steeds exclusief voorbehouden voor de groep. Discretie is een absolute must en wordt gegarandeerd.

 

De verdiepingsreizen staan open voor 'IEDEREEN' die geïnteresserd is in het 'thema' 'MENS'! 

 

 

Wat mag je verwachten?

 


• Elke dag wordt er een thema rond ‘mens-zijn’ en ‘mens-wording’ besproken.


• Er is steeds mogelijkheid tot een individueel gesprek tijdens de reis.


• Een ruim ‘bad’ aan ‘doe-activiteiten’:

 

 

 

 

  

 

- Ooit al eens de Mont-Ventoux beklommen?

 

- Kabbelen op stille rivieren of kajakken op wilde waters?

 

- Wandelen of fietsen in ongerepte stukken natuur...?

 

- Kuieren door historische, authentieke en pittoreske dorpjes?

 

..Of gewoon zalig niets doen en…. het effenaan wel zien!

 

Belangrijk is dat ik alleen 'aanbied'! Het is jij - en jij alleen - die bepaalt hoe jij je vakantie wil beleven!!!

 

ALLES KAN, NIKS MOET!

 

Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar de specfieke website!