In het leven worden we voortdurend geconfronteerd met uitdagingen: in onze vriendschappen, in de liefde en seksualiteit, op school, met de familie, met ons eigen lichaam. En met deze uitdagingen kan het ernstig verkeerd lopen: we piekeren, we zijn onzeker, denken voortdurend na en kunnen dat niet meer stop zetten, soms kunnen we er zelfs niet van slapen. We worden overdonderd,overstelpt, verspoeld en overweldigd! We zien door de bomen even het bos niet meer. We zien soms niet meer hoe het is begonnen, en we zien al helemaal niet meer hoe het ooit kan stoppen.

Het is vaak niet duidelijk van waar het komt: we worden overvallen door verdriet, door kwaadheid, of we voelen gewoon niets meer. Ons lichaam doet pijn, maar geen dokter kan zeggen van waar het komt. Het zit dan zogezegd “tussen de oren”, maar daarom doet het niet minder pijn. We hebben geen eetlust meer (of we eten net te veel), we slapen niet meer (of slapen net te veel) of we voelen voortdurend stress – ons lichaam geeft aan dat het niet meer gaat.

Bij mij kan je terecht voor allerlei moeilijkheden. Wat wij hier zullen doen is praten in vertrouwen. Praten in een veilige omgeving kan namelijk opluchten en het kan verlichten. Maar het kan er ook voor zorgen dat we op een andere manier met het leven omgaan. Als je bij mij komt spreken, worden vertrouwelijkheid en veiligheid gegarandeerd. Contact met jouw ouders verloopt steevast met jouw medeweten en er worden nooit inhoudelijke zaken besproken zonder jouw toestemming. Samen kunnen we zo op zoek gaan naar een uitweg uit de moeilijkheden.